Istoric

1998

sfintirea locului de catre IPS Daniel, actualul patriarh al Romaniei si punerea temeliei.
Pr. Radu Branza

1998 - 2003

ridicarea zidurilor, punerea acoperisului, tencuiala exterioara
Pr. Mihai Oancea

2005 - 2007

realizarea tencuielilor interioare, picturii, pardoselii, catapetesmei, stranelor, dotarea cu carti si obiecte de cult
Pr. Dan Damaschin

2008, 21 sep

sfintirea lacasului de catre IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei


In mijlocul orasului Iasi, nu departe de Catedrala Mitropolitana, ce adaposteste moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, in curtea interioara a Maternitatii Cuza-Voda se inalta triumfatoare o biserica de un veritabil stil moldovenesc.

Inconjurata de cladiri vechi si noi, marturii a doua epoci, pe terenul ce apartinea la jumatatea secolului trecut Epitropiei Sfantului Spiridon, biserica cu hramurile Nasterea Domnului si Sfintii Doctori fara plata Cosma si Damian, prin pozitia ocupata, dar mai ales prin modul in care s-a zidit, reprezinta o adevarata sinteza intre trecut si prezent, intre traditie si modernism, intre cultura si stiinta.

Chiar daca nu a fost lipsita de piedici, lucrarea de construire a bisericii realizata exclusiv cu ajutorul credinciosilor, printre care si a unui numar insemnat de angajati si beneficiari ai serviciilor Maternitatii Cuza-Voda, a demonstrat ca la temelia unui lacas de cult se afla nu numai beton si transpiratie, ci chiar mana lui Dumnezeu care trimite in chip nevazut oameni care sa puna umarul si inima la inaltarea si infrumusetarea Casei Domnului (spre ex. pictura Sfantului Altar s-a putut realiza cu ajutorul donatiilor oferite de doua credincioase vaduve si bolnave, cu varsta inaintata).

Lucrarea lui Dumnezeu in acest loc sfintit s-a vazut insa si prin binecuvantarea revarsata asupra angajatilor si pacientilor ce au ingenunchiat aici, drept dovada stand multimea bolnavelor, mamelor si pruncilor tamaduiti in mod miraculos, de suferinta sufleteasca si trupeasca, precum viata celor care l-au gasit pe Dumnezeu dupa lungi cautari.

Copy © 2016 Capela Maternitatii Cuza-Voda Iasi